Grejanje klima uredjajem Klima uređaji troše manje električne energije  od ostalih grejnih tela koja rade na struju (u poređenju sa toplotnom energijom koju emituju). Konkretni podaci za klimu "12-icu" - 12000BTU su da klima sa utrosenih 1.1kW elektricne energije emituje 3-5 kW energije.
Da bi dobili sto vecu efikasnost grejanja (COP) potrebni su i neki preduslovi, dobra izolacija na objektu i dobro dihtovanje prozora i vrata umnogome povecavaju efikasnost klima uredjaja. Sto je niza spoljna temperatura to nam je i manja efikasnost, tako da se standardni modeli ne preporucuju za koriscenje kada je spoljna temperatura ispod -5 stepeni. Ispod ove temperature postoji i opasnost od ozbiljnog ostecenja klime. Znaci ovakvi modeli se iz istog razloga preporucuju za grejanje u prelaznom periodu.
Ukoliko se zelite grejati na klimu preko cele grejne sezone, pritom smanjiti dosadasnji utrosak elektricne energije a imati odlicnu efikasnost - onda Vam preporucujem INVERTER klime. Skuplje su ali se isplate vrlo brzo.
Za razliku od klasicnih on-off klima, inverter tehnologija omogucava promenljiv rad kompresora a time i smanjen utrosak el. energije. On-off klima (npr 12-ica) za svo vreme rada trosi 1.2 kW/h dok inverter klima kako se priblizava zadatoj temperaturi smanjuje i rad motora (kompresora) i na taj nacin se potrosnja smanjuje i do 0,8 kW/h sto predstavlja veliku ustedu. Ova klima i preciznije odrzava zadatu temperaturu u prostoriji, znaci nema velikih razlika i skokova u temperaturi i time nam pruza jos veci komfor. Moze se koristiti do -15 stepeni.